Gud, du är avslöjad

Vi pratade lite jul häromdagen, för att väga upp hela julklapps- och blinghysterin så gav jag mig in på Jesus och den ursprungliga och grundläggande anledningen till att fira jul. Lejonungen var jätteintresserad och ville veta mer.
Tog fram en lättversion av Bibeln ”Familjebilen”. Läste delen om hur Gud skapade världen och människan och sen hoppade vi till Nya testamentet och läste om Jesu födelse. Intressant tyckte Lejonungen men trots att det var en Familjebibel så var den lite svår att förstå.

Idag så sa dock Lejonungen triumferande att ”Nä, Gud skapade inte världen för det stod att Gud skapade världen och människan och dinosaurierna levde före människan på dinosaurietiden och då fanns det inga människor så nää – den där boken är bara påhitt”!!!

Nu är inte jag religiös om någon undrar men minns att jag som barn älskade historierna om Jesus. Vi pratade lite om det hela och kom fram till att om Gud skapade världen och människan så var det ju bara Adam och Eva från början och då kanske dinosaurierna levde i en annan del av världen och sen när de dött ut så hade människorna blivit så många så de spreds över klotet…

Ja man vet aldrig…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s