Vår julafton

Vi började igår med traditionsenligt Bingo-lotto. Lite osmart eftersom Lejonungen var omöjlig att få isäng och somnade efter kl 23, dvs inte den bästa uppladdningen för en lång julafton.
Han vaknade strax före kl 7 och var på ett jäkla humör. Tror det var anspänningen framförallt men sömnbristen hjälpte förstås inte till. Vi körde lite julklappsöppning, frukost, julkalender och byggde ihop playmobil piratskeppet (fynd från i söndags). Vid 12. 30 kom morfar med fru förbi med lite julklappar, champagne och julblomma till mig och Lejonungen fick ett teleskop och en bok. Nej, morfar kunde inte vara tomte, han hade sina skäl och det känns ok.

Kastade i oss lite lunch och åkte sen över till Stureby. Lejonungen sprang omkring som en Duracell-kanin och alla var nog ganska chockade….. Jag kände att – det här kan nog gå hursomhelst. Som tur var började ju Kalle sen och då kom han ner lite i varv, skönt. Sen var det mat-fix. Min guddotter (20 år och helt underbar) hade fixat en skattjakt åt Lejonungen. Han fick små paket vid de olika ledtrådarna och till slut också en Frost-film som han blev överlycklig för! Jättefint ordnat och precis vad Lejonungen behövde, massa god mat förstås och lite otippat en del thailändska inslag då ena dotterns pojkvän + mamma var där och hon är thailändska. Riktigt gott var det!!! Efter maten kom ju så dilemmat med Tomten….. Till slut bestämdes det att mormor skulle vara tomte (!) Lejonungen svalde det med hull och hår och hade nog inte ens en tanke på att det inte var riktiga Tomten!! Han fick vara ganska tyst och grymta mest men det gick över förväntan. Lejonungen fick en massa fina julklappar och han var överlycklig!!!
Kvällen fortsatte sen med julklappsspel för de vuxna, Frost-filmen, saffranskladdkaka och en massa prat och skratt. Hemma nu och Lejonungen har precis somnat. Det blir en lugn dag imorgon!!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vår julafton

  1. Jagvilljagkan... skriver:

    Så mysigt det låter! God jul 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s