Drama by Lejonungen

Det har alltid varit mycket känslor när det gäller Lejonungen. Lätt till glädje och lätt till raseri! Kramig, pussig och gosig med mig men även med kompisar. Å andra sidan kämpar vi med slagen och sparkarna. 

Någonting som är svår är återkommande; spelandet och skärmtiden. Om en dag innehåller lite för mycket spelande så straffar det sig direkt. Han blir galen och kan inte behärska sig när det är dags att sluta. Det urartar ofta till slag och sparkar. Samtidigt klarar han av att vara utan bara det inte finns i närheten. Som att jag inte tog ipaden med på semestern. Vilket lyckodrag! Han lyssnade på böcker, kollade på spansk barn-tv och var ganska nöjd. Visst blev det nån spelstund i repan på Sunwing ibland men det var så skönt att slippa tjatet och märka att han faktiskt kan roa sig med att leka! 

Nåja, häromkvällen spelade han och när han skulle sluta så blev det tjafsigt. Han spelade Roblox, ett spel med massa olika spel i. Problemet är att några av dem finns det inte något naturligt avbrott i och som jag förstår det förlorar man allt man gjort när man slutar spela. (Låter jättekonstigt). Det är därmed helt fel för Lejonungen. Vi har haft många duster om det spelet och nu var det nog. Varnade honom och när det sen inte stängdes av så raderade jag spelet. Han blev förstås galen! Jag vet inte om jag var för drastisk men jag kände att det var nog.  Mr Drama skriker att han aldrig mer vi se mig, att jag är en idiot mm mm. Smäller igen dörren till sitt rum och stegar efter en stund ut med ett stort foto på oss två (som suttit på väggen), inramade bilder på honom själv (?) som också suttit uppsatta som han demonstrativt lägger ifrån sig i hallen. En kudde som det står Love på stoppar han in i en garderob sen stänger han in sig igen.

Ganska tydligt att jag var i onåd…. 

Morgonen efter så plockar han in grejerna och sätter upp bilderna igen 💖

Jag tycker att det är lite jobbigt med beroendet och vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Tänker ibland att han blir ännu mer spelgalen av att jag begränsar det men samtidigt så är ju begränsningen en följ av beroendet. 

Kan det inte bara vara lätt ibland!!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s