Brev hem

Det har fortsatt komma mail hem från Lejonungens lärare..  Det har handlat om att han stör lektionerna, nonchalerar tillsägelser, hamnat i handgemäng (!) och gömt sig efter rasten mm.

Läraren och jag har kommit överens om att han ska fortsätta höra av sig när det är något utöver det vanliga. Jag har också bett honom att skriva (om han hinner) när något varit extra bra. Tänker att alla strategier är värda att prova. Nu ska det tilläggas att Lejonungen inte är varken ”värst” eller ensam om att vara stökig i klassen. Enligt hans egen skattning så är han 4:a eller 5:a…

Efter att ha fått brev hem i måndags om störande uppförande och ytterligare ett igår om ”slagsmål” så blev jag väldigt uppgiven när jag fick ett nytt brev idag.  Men då var det ett positivt brev där det stod att Lejonungen varit så duktig idag och dessutom gjort ett jättebra jobb som ordförande i fritisrådet! Så skönt med lite positiv feedback! Men det bästa var att Lejonungen själv var så glad över att läraren skickat ett positivt brev hem. Han beskrev det så här: ”När Filip sa att han skickat brev hem så blev jag så glad, jag liksom studsade ut ur rummet och kände mig så lätt” 

När jag skriver ned det här så får jag lite dålig känsla i magen, det verkar som att han bara får ”skit” och känner sig dålig. Ibland kan det nog vara så. Han är en framåt kille, oblyg och högljud. Det kan nog vara lätt att bli lite extra hård mot den personligheten och ibland tycker jag själv att han får tillsägelser från allt och alla (inte mina mig) och det är inte alltid välförtjänt. 

Jag måste hålla lite koll på det här känner jag!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s